Graag een filter selecteren!
Deze blog is gedeeld!
Deze blog is geliked!
Toegevoegd aan vergelijklijst!
Toegevoegd aan prijs-alert!
Toegevoegd aan nieuwsbrief!
Laden
menu-bar Categoriëen

Zorgverzekering wordt in 2021 duurder!

Het mag geen verrassing heten dat zorgverzekering in 2021 duurder wordt. Vooral Covid-19 gooit tijdens de huidige pandemie roet in het eten. De premie stijgt in 2021 van €1.373 naar €1.417. Nu is aan de zorgverzekeraars om te bepalen wat de maandelijkse premie gaat kosten. Dat het duurder wordt staat vast. Op Prinsjesdag heeft het kabinet een verhoging voorspeld van €62,- in 2021, maar niet alle verzekeraars hebben de verhoging vastgelegd. De verzekeringmaatschappij DSW heeft een verhoging doorgevoerd van €78,- voor volgend jaar. Maar gelukkig blijft het eigen risico op €385,-.


Het Coronavirus zorgt voor hogere premie. Maar ook toevoegen fysiotherapie aan basispakket maakt de premie duurder. Wel wordt het aantal behandelingen voor fysiotherapie lager. Maar het moet nog vast gesteld worden door de verzekeraars.


Bij de GGD kun je laten testen op Covid-19 virus. Hiervoor kun je een afspraak maken met een GGD in jouw buurt. Ook is er momenteel grotere vraag naar de griepprik. Je kunt hier voor ook met de GGD of huisarts afspraak maken. Maar het is niet voor iedereen gratis beschikbaar.Iedere jaar wordt de zorgpremie duurder. De kosten neemt nog steeds toe, des ondanks de politieke bemoeienis met farmaceuten om prijzen voor medicijnen omlaag te krijgen. Door de coronapandemie maken huisartsen, ziekenhuizen en GGD´s meer kosten. Gelukkig hebben de zorgverzekeraars buffers opgebouwd, zodat alle focus nu op bestrijden van Coronavirus als prioriteit telt.Tijdens de huidige pandemie raken veel mensen werkloos en komen daardoor in betalingsproblemen. Dat valt ook op bij sommige zorgverzekeraars. Als je problemen met met betalen van premie voor een verzekering, dan kun je een afspraak maken met een zorgaanbieder of premies meer gespreid te betalen over een periode.Wat gaat er veranderen in de zorg voor 2021.

  • Geen behandelkosten na seksueel misbruik. De slachtoffers van seksueel misbruik hoeven geen eigen risico betalen. Het wordt volledig vergoed door de verzekeraar.
  •  

  • Niet-aangeboren hersenletsel wordt vergoed. Groeps- & dagbehandeling voor niet-aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk of herseninfarct.
  •  

  • Geneesmiddelen voor lymfeklierkaner en eierstokkanker worden aan het basispakket toegevoegd. Het medicijn Olaparib van het merk Lynparza en Axicabtagene van het merk Yescarta worden in 2021 vergoed.
  •  

  • Extra vergoeding bij herstel na ziekte door coronavirus. Ex-Coronapatiënten krijgen ruimere vergoeding voor kosten voor extra zorg. In 2021 wordt maximaal 50 behandelingen fysiotherapie, 8 behandeluren ergotherapie (bovenop de bestaande 10 uur) en 7 uren dieetadvies (bovenop de bestaande 3 uur).