Graag een filter selecteren!
Deze blog is gedeeld!
Deze blog is geliked!
Toegevoegd aan vergelijklijst!
Toegevoegd aan prijs-alert!
Toegevoegd aan nieuwsbrief!
Laden
menu-bar Categoriëen


Reisverzekering vergelijken: Hoe kies je de juiste reisverzekering? Voor iedereen die met vakantie gaat is het belangrijk dat er een reisverzekering wordt afgesloten. Goed verzekerd aan je vakantie beginnen betekend zorgeloos op vakantie gaan. Je kunt niet altijd alle problemen voorkomen, maar je kunt wel goed voorbereid aan je vakantie beginnen!

Een passende reisverzekering. Goed verzekerd aan de vakantie beginnen betekend zorgeloos genieten. Waar ga je naar toe, en wat ga je daar doen? Deze twee vragen zijn belangrijk voor het afsluiten van een passende reisverzekering.

Een reisverzekering biedt in de regel standaarddekking voor de volgende rubrieken:

Kosten voor medische zorg. Schade aan het verlies van reisdocumenten en bagage. Schade als gevolg van een ongeval. Buitengewone kosten:

Kosten die je moet maken bij een gedwongen langer verblijf door overmacht. Uitvaartkosten die je maakt in het buitenland. Kosten van eventuele opsporing en/ of reddingsacties:

Telecommunicatie die gemaakt wordt als gevolg van een noodgeval. Kosten voor huur van vervangend vervoer (noodzakelijk). Repatriëringskosten. Bij overlijden of ziekte van de verzekerde in het buitenland, of bij het overlijden van een direct familielid. Let op! Hier zijn enkele zaken die bij de meeste reisverzekeringsaanbieders niet standaard in het pakket zitten:

Schade die door een annulering wordt geleden door annulering van een al geboekte reis. Rechtsbijstand (reisrechtsbijstand) tijden de reis. Hulp bij autopech in het buitenland. Verlies of schade aan bijvoorbeeld speciale reisuitrusting, denk hierbij aan golf- of duikuitrusting. Voor deze risico’s kun je je dan apart verzekeren, door een te kiezen voor je reisverzekering. Let hierbij wel op of een verzekeraar een maximum aanhoudt voor het uit te keren bedrag bij geleden schade.

Annuleringsverzekering Bij de meeste reisverzekeringen is een annuleringsverzekering in de regel niet standaard inbegrepen in het basispakket. Een annuleringsverzekering dekt de geleden schade bij een annulering. Bij vroegtijdig onderbreking van je reis wordt (een deel van de reissom) terugbetaald. Een reisverzekering is dus geen annuleringsverzekering!

Wist je dat wanneer je een annuleringsverzekering samen afsluit met een reisverzekering.

Je bij sommige verzekeringsmaatschappijen ook uitgekeerd krijgt wanneer tijdens je reis je huisdier overlijdt? Dekking biedt bij inkomstenverlies doordat je onverwacht werkeloos wordt en je daardoor je al geboekte reis niet meer kunt betalen of moet afbrekenBij sommige verzekeraars moet je tenminste zes weken voor het begin van de reis een annuleringsverzekering hebben afgesloten. Bij andere verzekeraars kun juist ook nog lastminute een annuleringsverzekering afsluiten. Afbrekingsvergoeding Als je reisverzekering een afbreekvergoeding in het pakket heeft betekend dit dat wanneer je de reis vroegtijdig moet afbreken je de overgebleven dagen vergoed krijgt. Heb je extra dekking nodig? Als je golf- of duikuitrusting mee gaat op reis, dan is het verstandig om hiervoor een extra reisverzekering af te sluiten. Langlopende of kortlopende reisverzekering? Ga je maar eens per jaar op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering genoeg. Voor iedereen wie ook eens een lang weekend weggaat of zomer en winter vakantie neemt is een doorlopende reisverzekering aan te raden.