Graag een filter selecteren!
Deze blog is gedeeld!
Deze blog is geliked!
Toegevoegd aan vergelijklijst!
Toegevoegd aan prijs-alert!
Toegevoegd aan nieuwsbrief!
Laden
menu-bar Categoriëen

2020-08-12

blog-img
blog-img
Geplaatst door Ivo

Rechtsbijstandverzekering biedt vaak uitkomst bij juridisch conflict

Mocht je ooit voor een conflict komen te staan dan kun je de rechtsbijstandverzekering aan spreken. Denk maar aan het financieren van een advocaat of rechtszaak. Kosten van juridische hulp kunnen vaak flink oplopen. Om niet plotseling een hoop geld kwijt te zijn aan juridische hulp is een rechtsbijstandverzekering afsluiten een verstandige keuze.

Wat doet een rechtsbijstandverzekering nu precies?Een juridisch conflict is iets wat niemand leuk vind. Er gaat vaak heel wat verdriet, stress en agressie aan vooraf, niemand word er eigenlijk beter van. Het kan iedereen gebeuren, zelf hoef je de wet niet te overtreden om voor een juridisch conflict te komen staan. Het kan zomaar gebeuren dat er bij een verkeersongeval niet duidelijk is wie nou de schuldige is, ook dan komt iemand al in de problemen om zijn of haar recht te halen. Of op het werk gaat het niet goed, denk maar een baas die je loon niet betaald, dan sta je immers in je recht om je loon op te eisen. Het zijn allemaal hele vervelende situaties, en iedereen kan er mee te maken krijgen.

Als er dan vervolgens ook nog eens een hoop problemen ontstaan wat financiën betreft word het helemaal al een droevige zaak. De kosten van juridische hulp, waar iedere burger in Nederland recht op heb, kunnen flink oplopen naarmate het juridisch conflict vordert. Om deze kosten te omzeilen is het mogelijk jezelf te verzekeren voor dit soort situaties. Een verzekering die de juridische hulp voor zijn rekening neemt is de rechtsbijstandverzekering. Wanneer iemand hiermee is verzekerd hoeft hij zichzelf niet druk te maken om juridische kosten. De verzekeraar heeft in dit geval verschillende mensen in dienst die de verzekerde juridische ondersteuning geven. Mocht het daarmee niet lukken dan regelt de rechtsbijstandverzekering externe mensen, denk maar een advocaten, om de verzekerde te helpen. Ook dit is allemaal netjes verzekerd en daar hoeft de verzekerde niets voor te betalen. Wat opvallend is bij deze verzekering is dat er in natura wordt betaald en dat er geen geld word uitgekeerd.

Welke soorten rechtsbijstandverzekeringen zijn er voor een particulier?

De motorrijtuigenrechtsbijstandverzekeringBij de motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering krijgt u een rechtsbijstandverzekering die alles te maken heeft met uw motorvoertuig. De verzekering biedt hulp wanneer er een conflict plaats vind waar het verzekerde voertuig mee te maken heeft. Het is niet altijd zo dat u hier een aparte motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering voor hoeft af te sluiten. Het is namelijk ook vaak zo dat een motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering zit inbegrepen bij uw motorrijtuigverzekering. Ga hier in het eerste geval niet direct van uit en zorg ervoor dat u van te voren dit alles goed heeft gecheckt.

De verkeersrechtsbijstandverzekeringDeze verzekerde biedt juridische hulp wanneer er door deelname aan alle soorten verkeer een juridisch conflict ontstaat. Dit is niet alleen voor de verzekerde zelf maar bijvoorbeeld ook voor zijn kinderen. Wanneer een vader een verkeersrechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, en zijn zoon of dochter krijgt een ongeluk door iemand anders in het verkeer, dan biedt de verkeersrechtsbijstandverzekering hulp. Wanneer er ernstig letsel overblijft kan een verkeersrechtsbijstandverzekering er voor zorgen dat het slachtoffer een eventuele schadevergoeding kan opeisen. Vervolgens zorgt dan de verkeersrechtsbijstandverzekering er ook voor dat het geëiste bedrag betaald wordt door de veroorzaker.

De gezinsrechtsbijstandverzekeringDe gezinsrechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat bepaalde geschillen met betrekking tot het hele gezin worden opgelost. Net als dat een verkeersrechtsbijstandverzekering ook het gehele gezin hulp biedt met een conflict ten gevolge van een ongeval in het verkeer, zorgt een gezinsrechtsbijstandverzekering ervoor dat buiten het verkeer om ook alle andere zaken worden opgelost.

U heeft (meestal) een vrije advocaatkeuzeMocht het personeel van de rechtsbijstandverzekering niet genoeg hulp kunnen bieden dan bent u als verzekerde in uw recht om zelf een advocaat te kiezen om u juridische steun te geven. De verzekerde zal u wel een lijstje geven met adviezen, maar u hoeft zich hieraan niet te houden. Na het kiezen van een advocaat kunt u deze niet zelf inschakelen, dit moet de verzekeraar voor u doen.

Wat nou als u voor een conflict komt te staan met de verzekeraar zelf?Het kan natuurlijk altijd zijn dat u het niet eens bent met uw verzekeraar die rechtsbijstand biedt. Het kan zijn dat de verzekeraar vindt dat een zaak niet wettelijk te behalen is en u geen juridische steun kan geven, terwijl u vindt dat u wel in uw recht staat. In dit geval kunt u kiezen uit een advocaat naar keuze die vervolgens de zaak nog eens grondig bekijkt. Mocht het zo zijn dat die advocaat wel wettelijke mogelijkheden ziet, dan is de verzekeraar verplicht u alsnog juridische hulp te bieden in deze zaak. Ook al deze kosten worden gewoon door de verzekeraar betaald.

Wanneer moet iemand een Rechtsbijstandverzekering afsluitenVoor de lage inkomens in Nederland word er vanuit de overheid geld vrij gemaakt om u juridische steun te bieden tijdens een conflict, hiervoor hoeft u niet verzekerd te zijn. De hogere inkomens krijgen dit niet, maar kunnen de kosten van een advocaat wel betalen. Wat wel zo is, is dat er altijd overige kosten overblijven die wel voor de lage inkomens voor hun rekening komt te staan, in dat geval is het wel goed een rechtsbijstandverzekering te

Beheerder
Hier kan commentaar op de blog geschreven worden. Hou het a.u.b beschaaft.
No geen commentaar.