Graag een filter selecteren!
Deze blog is gedeeld!
Deze blog is geliked!
Toegevoegd aan vergelijklijst!
Toegevoegd aan prijs-alert!
Toegevoegd aan nieuwsbrief!
Laden
menu-bar Categoriëen

2021-03-04

blog-img
blog-img
Geplaatst door Mastermattie

Meerderheid webshops doen niet aan recycling oude apparaten

Ongeveer drie kwart van de Nederlandse webshops nemen geen oude apparaten aan van klanten als zij een nieuw product hebben gekocht. Een winkel is verplicht om bijvoorbeeld een oude wasmachine of stofzuiger in te nemen voor recycling schrijft Nu.nl

 

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) deed een steekproef bij ruim vijftig Nederlandse webshops en kwam tot conclusie dat dat maar 15% van de webshops oude apparaten inneemt + zonder extra kosten verrekent aan de klant.

 

Volgens de wet zijn winkels verplicht klanten mogelijkheid te bieden om oude apparaten in te leveren bij hun. Dat geldt voor zowel echte winkels en webshops. De zogenaamde oud-voor-nieuwregeling stelt dat de webshops klanten duidelijkheid moeten bieden dat apparaten bij hun ingeleverd kunnen worden. Tijdens aankopen van bijvoorbeeld een nieuwe wasdroger moet het duidelijk zijn dat je bij dezelfde webwinkel de oude wasdroger kunt inleveren

 

De wet bestaat om recyclage te bevorderen en de ILT benadrukt dat het zeker in deze tijden van Corona-virus belangrijk is dat webshops dat doen omdat meer online gekocht wordt. De regeling moet hergebruik van oude apparatuur bevorderend en voorkomen dat de afvalberg alsmaar groter wordt.

 

De Inspectie heeft alle bedrijven aangeschreven als ze in de fout waren. ILT kan stappen nemen tegen een bedrijf de voorwaarden niet wordt aangepast als ze niet aan oud-voor-nieuwregeling willen voldoen. De ILT uitzoeken of het in de toekomst mogelijk is om de toekenning van een keurmerk te laten afhangen van de oud-voor-nieuwregeling.

Beheerder
Hier kan commentaar op de blog geschreven worden. Hou het a.u.b beschaaft.
No geen commentaar.