Graag een filter selecteren!
Deze blog is gedeeld!
Deze blog is geliked!
Toegevoegd aan vergelijklijst!
Toegevoegd aan prijs-alert!
Toegevoegd aan nieuwsbrief!
Laden
menu-bar Categoriëen

2020-10-08

blog-img
blog-img
Geplaatst door Ivo

Douane waarschuwt voor kopen bij webshops buiten de EU

De afdeling douane van de belastingdienst waarschuwt kopers om ze bewust te maken welke risico´s lopen tijdens online shoppen in webwinkels van bedrijven buiten Europa. Hiermee wil de Douane voorkomen dat Nederlandsers onaangenaam verrast worden door bijvoorbeeld extra kosten of inbeslagname van de bestelde goederen. Waar moet je als consument op letten als je bestelt bij een webshop?

Koop je iets voor meer dan 22 euro in een buitenlandse webshop? Dan moet je BTW over betalen. Maar tijdens afrekenen op een website wordt er geen BTW gemeld. Onder andere shops van van Alibaba, Aliexpress, Rakuten vermelden geen BTW op hun producten. Je kunt zomaar een factuur van de douane krijgen om hun misgelopen btw te incasseren.

Koop je iets boven de 150 euro? Dan komen daar ook nog eens invoerrechten bovenop. Koop je iets wat niet aan veiligheids-, of gezondheidseisen voldoet of wat illegaal is? Dan riskeer je inbeslagname en soms zelfs een boete. Dus let daarom op als je iets gaat bestellen op een webshop buiten EU. Meer informatie staat op de website van de Belastingdienst: Kopen bij een buitenlandse webshop.

Foto via Pixabay

Beheerder
Hier kan commentaar op de blog geschreven worden. Hou het a.u.b beschaaft.
No geen commentaar.