Waarom reisverzekering?

August 15, 2015 door admin in de categorie Reisverzekering

Reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten is in bijna alle gevallen een uiterst verstandige keuze. Vaak is het afsluiten van een reisverzekering niet duur. Je kan jezelf met een reisverzekering niet alleen verzekeren tegen ongevallen op vakantie, maar nog veel meer andere dingen waar men in het eerste geval niet aan denkt.

Waarvoor dient de reisverzekering nu precies

Ook al heeft u weinig of geen ervaring met ongevallen op vakantie, toch is het altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Het kost vaak maar een paar tientjes en wat je met dat kleine bedrag allemaal kan verzekeren zijn vaak duizenden euro’s. U kan er voor kiezen een eenmalige reisverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld voor die ene keer dat u met uw gezin naar Amerika gaat. Maar het kan ook zijn dat u regelmatig naar het buitenland gaat, in dit geval is het verstandig een doorlopende reisverzekering te nemen. Wanneer u een doorlopende reisverzekering heeft hoeft u niet elke keer een nieuwe reisverzekering af te sluiten en meestal is dit nog veel voordeliger ook. Meestal wordt de premie van een doorlopende reisverzekering maandelijks betaald, u kunt er tevens ook voor kiezen deze premie jaarlijks te betalen.

Er zijn verschillende dingen waar u op vakantie verzekerd ben met een reisverzekering. Denk aan eventuele calamiteiten, een ongeval waar een reddingsoperatie voor nodig is, eventuele extra reis en verblijfkosten voor als bijvoorbeeld een vriend of familie in het ziekenhuis moet blijven, annuleringsverzekering wanner u reis wordt geannuleerd en de eventuele uitvaart mocht er één van uw gezin of vrienden overlijden op vakantie.

Uw plichten bij een reisverzekering

Wanneer u een reisverzekering heeft afgesloten zijn er wel een aantal voorwaarden waar u rekening mee moet houden. Net als bij ieder andere verzekering wil de verzekeraar zo min mogelijk uit keren. Daarom geeft de verzekeraar van te voren allerlei tips om eventuele kosten te voorkomen. Het blijft eigenlijk niet alleen bij tips, het is meer een soort van eisen. Verzekeraars kunnen er flink op in drammen dat u zich in bepaalde situaties op die manier moet gedragen om vervolgens kosten te besparen. Zo zijn er een aantal plichten waar u als verzekerde aan moet voldoen.

Netjes uw premie betalen van uw reisverzekering

Zorg ervoor dat u altijd netjes op tijd uw premie betaald om eventuele problemen te verkopen. Verzekeraar hebben een hekel aan wanbetalers en kunnen dit vaak flink afstraffen. Denk in dit geval aan een boete of u onverzekerd op vakantie laten gaan. Als u in het laatste geval op vakantie een ongeluk krijgt en in het ziekenhuis behandeld moet worden, word dat een flinke financiële tegenvaller

Het voorkomen en vermijden van schade tijdens uw vakantie

U kan dan wel een reisverzekering hebben, toch heeft u niet het recht lukraak schade te gaan maken en vervolgens opgeven bij uw verzekeraar. De reisverzekeraar houdt goed in de gaten hoe bepaalde schades tot stand zijn gekomen, als ze de indruk krijgen dat u heel wat schade had kunnen voorkomen of vermijden is het mogelijk dat de verzekeraar moeilijk gaat doen en in het ergste geval niks uitkeert. Probeer daarom, ook al bent u goed verzekerd, bepaalde schades te vermijden.

Wijzigingen tijdig doorgeven aan de verzekeraar

Mocht er een wijziging ontstaan wat betreft de vakantie dan moet u dit zo snel mogelijk (direct) doorgeven aan uw verzekeraar. Wanneer u bijvoorbeeld in plaats van 4 personen, met 5 personen op vakantie gaat moet de verzekeraar hier tijdig van op de hoogte zijn.

De verschillende dekkingen van een reisverzekering

Bagage

Bij bagage is het vaak het geval dat de verzekeraar maximaal een vast bedrag uit kan keren, dit bedrag ligt meestal tussen de twee en drie duizend euro per vakantie. Wanneer er dan iets gebeurt met uw bagage denk aan diefstal, vermissing en schade, vergoed de reisverzekering dit voor u.

Ongevallen en medische kosten

Het is uiterst belangrijk dat u bij een reisverzekering ook eventuele ongevallen en medische kosten mee verzekerd. De geldbedragen die in deze gevallen ter spraken komen kunnen oplopen tot duizenden euro’s. In Turkije een nachtje in het ziekenhuis liggen is natuurlijk al geen pretje, laat staan dat u vervolgens ook nog eens een flinke rekening moet betalen zonder dat u goed verzekerd bent.

Wintersport

Wanneer iemand op een sportvakantie gaat is het in de meeste gevallen een wintersportvakantie. Tijdens de wintersport heeft iemand meer kans op een ongeval dan tijdens een rustige zonvakantie. Daarom is voor de (winter)sport vakantie een aparte dekking gemaakt die u apart kan afsluiten bij uw reisverzekering. Hiermee zijn dus ook eventuele vervoersmiddelen op de pisten gedekt, die nodig zijn om u eerste hulp te geven na een ongeluk.

Geld

Geld kunt u ook mee verzekering met uw reisverzekering. In veel gevallen is dat niet meer nodig omdat de meeste mensen niet meer met veel geld op zak lopen door al die pinpassen en credit cards. Toch voor diegenen die wel met veel geld op zak lopen kunt u vaak rond de vijfhonderd euro aan contant geld mee verzekeren. Mocht u dit geld kwijt raken op uw vakantie dan kan u dat bij uw reisverzekering declareren.

Annulering

Mocht de vakantie om één of andere rede niet doorgaan, dan is een annuleringsverzekering een uitstekend middel om hiermee de annuleringskosten te betalen. Stel u heeft een vakantie geboekt, maar uw zoon of dochter word erg ziek vlak voor de vakantie, is het erg handig om een annuleringsverzekering te hebben. Vaak kost een annuleringsverzekering nog geen twintig euro.

Ga naar volgende pagina om scherpste prijzen om reisverzekeringen te vergelijken.