Tweede autoverzekering nemen

July 28, 2015 door admin in de categorie Autoverzekering

Tweede autoverzekering?

Het is tegenwoordig helemaal niet raar om een tweede auto voor de deur te hebben, eentje voor de man en eentje voor de vrouw. Meestal zit het zo in elkaar dat de tweede auto een kleinere auto is dan de eerste auto, want tegenwoordig moeten veel gezinnen op de uitgaven letten en het is al een hele luxe als een tweede auto voor de deur. Daarom zijn autobelastingvrije auto’s, zoals citroen c1, erg in trek. Vaak wordt de eerste auto gebruikt voor werk en de tweede auto voor taken als boodschappen, kinderen ophalen. En natuurlijk kiezen veel mensen voor een tweede auto omdat ze anders simpelweg niet genoeg ruimte hebben als ze op vakantie gaan. Kortom er zijn veel redenen om een tweede auto te nemen als je dat natuurlijk kunt veroorloven.

Tweede autoverzekering
Maar voor zo’n tweede auto moet je niet vergeten een tweede autoverzekering af te sluiten. Niet te vergeten moet je ook de tweede auto laten verzekeren. Waar let je op als je je tweede auto gaat verzekeren? Durf jij vanuit achter je computer je autoverzekering online af te sluiten? Of kies jij voor de goedkoopste autoverzekering? Er is tegenwoordig zoveel mogelijk dat de keus te groot word om een juiste keus te maken. Bij het verzekeren van twee auto’s binnen hetzelfde gezin, kan je gebruik maken van de tweede autoregeling. De verzekeraar doet op deze manier aan klantenbinding en je kunt dan de tweede auto verzekeren met leuke korting. De premie die je moet betalen voor de autoverzekering is voor een groot deel afhankelijk van de opgebouwde schadevrije jaren. Autoverzekeraars belonen de verzekerden die geen schades aanrichten door ze een hoge korting te geven op de premie. De korting kan oplopen tot 75% en bij sommige verzekeraars zelfs tot 80%. De verzekerden die veel schades aanrichten moeten meer premie betalen. Ze kunnen zelfs een opslag op de premie krijgen, dat heet no-claim korting. De premie voor de autoverzekering kan oplopen tot honderden euro’s per maand. Met name de WA casco dekking (all risks verzekering) is een kostbare verzekering. Als je een tweede auto wilt verzekeren bieden verzekeraars de mogelijkheid om op de tweede autoverzekering dezelfde korting te krijgen als op de eerste. Er zullen geen schadevrije jaren geplaatst worden op de tweede verzekering, maar de verzekeraar geeft extra kortingstreden weg. Hierdoor kan je de tweede auto verzekeren met dezelfde korting.

Bij een tweede autoverzekering wil de verzekeraar weten wie de regelmatige bestuurder van de auto gaat worden. In het geval de zoon of dochter de regelmatige bestuurder gaat worden, is het niet mogelijk om bij de tweede autoverzekering rekening te houden met de korting van de eerste auto.
Indien jij je tweede auto moet laten verzekeren heb ik wat samenvattende tips verzameld:

  • Wees bewust van wat er in de polisvoorwaarden staat, lees ze goed door en let op het volgende.
  • De no-claimkorting bouw je per auto op.
  • Bij een tweede auto begin je dus standaard met nul schadevrije jaren.
  • Sommige verzekeraars nemen de schadevrije jaren van je eerste auto over.
  • Meestal moet je dan wel je eerste auto bij dezelfde verzekeraar onderbrengen