Overstappen op andere autoverzekering

July 28, 2015 door admin in de categorie Autoverzekering

Overstappen autoverzekering

Auto’s veroorzaken een hoop schade op jaarbasis en auto’s veroorzaken ook een heleboel ongelukken met soms zelfs slachtoffers. Als er bij deze ongelukken veel schade is en dan praat je over aanzienlijke schade, materieel maar ook fysiek. Een autoverzekering is er voor bedoeld om de schade van deze ongelukken te dekken. Een autoverzekering is in landen van de Europese Unie verplicht. Deze verplichting wordt in Nederland geregeld in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM), in België door de Wet betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen. Iedere autobezitter in Nederland is verplicht op een WA-autoverzekering af te sluiten. De WA-dekking dekt alleen de schade die je met je auto aan andere veroorzaakt.

Wat is de beste autoverzekering voor jou?
De WA plus of WA beperkt casco verzekering biedt een uitgebreidere dekking, maar de premie ligt wat hoger dan bij een WA-verzekering. De all risk of volledig casco verzekering tot slot is de duurste en meest uitgebreide autoverzekering. Maar wat is de beste autoverzekering die bij jouw auto past. Kenners raden doorgaans aan om oudere, tweedehands auto’s WA te verzekeren. Dat komt omdat deze auto’s relatief al veel aan waarde verloren hebben. De vergoeding die verzekeraars bij schade uitkeren weegt dan niet meer op tegen de premie die je betaalt indien je kiest voor een uitgebreidere verzekering. Daarom is het meestal niet slim om een auto ouder dan 8 jaar uitgebreider dan WA te verzekeren.

Overstappen autoverzekering
Meestal is de aanschaf van een andere auto voor veel mensen een reden om de autoverzekering eens goed onder de loep te nemen. Past de huidige autoverzekering wel bij de nieuwe auto of is het beter om een andere verzekering af te sluiten? Toch kan het verstandig zijn om vaker naar de polis te kijken. Wellicht biedt een andere verzekeraar wel een goedkope autoverzekering tegen dezelfde of betere voorwaarden.

Als je wilt overstappen moet je zelf je huidige autoverzekering opzeggen. Let op de opzegtermijn. Meestal kun je je autoverzekering ná het eerste jaar dagelijks beëindigen met een opzegtermijn van één maand. Er zijn ook autoverzekeraars bij wie je na het eerste jaar de verzekering dagelijks kunt opzeggen zonder opzegtermijn. Of verzekeraars die geen standaard looptijd van 12 maanden hanteren.
De premies van autoverzekeringen zijn de afgelopen jaren enorm gedaald. Overstappen van autoverzekering kan je daarom veel geld opleveren. Je moet je autoverzekering eerst vergelijken met andere verzekeringen om de beste en goedkoopste te selecteren. Door over te stappen van autoverzekering kun je zo honderden euro’s per jaar besparen. Een goedkope autoverzekering kan qua dekking een prima keuze zijn. Kijk daarom na of je huidige autoverzekering nog steeds de beste keuze is. Bij het overstappen van autoverzekeraar, kun je vaak schadevrije jaren meenemen naar een nieuwe verzekeraar.

Soorten autoverzekeringen
Wanneer je gaat overstappen, is het handig om te weten wat voor verzekeringen er precies zijn. Er zijn verschillende soorten autoverzekering, je hebt een groot pakket een klein pakket waar je niet goed gedekt bent bij schade. Maar voor mensen die krap bij de kas zitten zijn er natuurlijk ook goedkopere autoverzekeringen.
Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) dekt de schade die je met uw auto veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. Schade aan het motorrijtuig, aan jou of aan uw goederen vallen niet onder de WA-verzekering. Schade van andere inzittenden weer wel.
Een WA + Beperkt Casco-verzekering (ook bekend als WA-plusverzekering) dekt het aansprakelijkheidsrisico, en daarnaast onder andere de schade aan het motorrijtuig als gevolg van brand en blikseminslag, diefstal, joy riding, verduistering en inbraak.
Een WA + Volledig Casco-verzekering (allrisk-verzekering) vergoedt niet alleen de schade die je met je voertuig bij anderen veroorzaakt heeft, maar ook de schade aan je eigen auto of motor