Korting autoverzekering

July 28, 2015 door admin in de categorie Autoverzekering

Korting autoverzekering

Je kunt op verschillende manieren korting op je autoverzekering krijgen. Eén van de beste strategieën om korting op je autoverzekering te krijgen is om het eigen risico te verhogen. Het is vaak voordelig om kleine schades zelf te betalen en dan kun je net zo goed het eigen risico wat verhogen. Dan krijg je tot ongeveer 20% korting op de premie. Een andere manier is om het aantal kilometers per jaar te verlagen. Als je veel rijdt betaal je namelijk bij veel autoverzekeraars een hogere premie. Geef wel het juiste aantal kilometers op want anders kan het ten koste gaan van de dekking. Beide auto’s verzekeren op één polis is vaak ook voordelig, omdat de hoogste no-claim korting dan vaak geldt voor beide auto’s. Dat kan honderden euro’s per jaar opleveren. Je krijgt ook korting op je autoverzekering als je de basisdekking verlaagt van allrisk naar bijvoorbeeld beperkt casco of WA. Een WA dekking kost ongeveer de helft van een allrisk autoverzekering, maar dit is alleen aan te bevelen als de auto een lage restwaarde heeft.

No-claimkorting
De belangrijkste korting krijg je als je schadevrije jaren opbouwt. Deze no-claim korting kan oplopen tot 80% van de oorspronkelijke premie. De no-claim korting kun je bij sommige autoverzekeraars beschermen met een no-claimbeschermer. Door deze no-claim regeling kiezen veel automobilisten ervoor om kleine schades zelf te betalen, want zo behoud je de opgebouwde korting. De no-claimkorting vormt een kortingspercentage, ten opzichte van de nominale premie voor een autoverzekering. Dankzij deze korting kun je je auto op een voordelige manier verzekeren, bijvoorbeeld wanneer je al een groot aantal jaren zonder schade rijdt. Het is wat dat betreft de moeite waard om je op de weg voorzichtig te gedragen. In bepaalde gevallen is het zelfs verstandig om een schade zelf te vergoeden en geen gebruik te maken van je verzekering, om de no-claimkorting niet aan te tasten.

Schadevrije jaren
Het aantal schadevrije jaren wordt berekend aan de hand van claims die je hebt ingediend. Rijd je in een bepaald jaar schade, maar claim je deze niet bij jouw verzekeraar? Dan is er sprake van een schadevrij jaar. Bovendien gaat het alleen om schades waarbij je schade aan een ander voertuig toebrengt, zoals dat geldt voor de WA autoverzekering. De schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld wanneer iemand een ruit inslaat, wordt netjes vergoedt en heeft geen invloed op het aantal schadevrije jaren. Dit is iets waar je zelf niets aan kunt doen, waardoor de no-claimkorting gewoon intact blijft.