MENU
 • Algemene informatie
 • Veelgestelde vragen

Inboedelverzekering vergelijken? Maar wat houdt inboedelverzekering in?

We staan er vaak niet bij stil, maar een inboedelverzekering is erg belangrijk. Ons huis staat vol met dierbare en/ of kostbare spullen die bij schade (inbraak, brand of schade die jezelf per ongeluk aanricht) moeten worden vervangen.

Is mijn inboedelverzekering nog up-to-date?

Vaak wanneer een inboedelverzekering wordt afgesloten wordt er niet meer gekeken of deze na bijvoorbeeld vijf jaar nog voldoet. Er worden regelmatig nieuwe spullen gekocht, denk hierbij aan een nieuwe computer, televisie of een nieuw bankstel. Op dat moment kan het al zijn dat de inboedelverzekering niet meer voldoet. Door regelmatig te kijken of je de inboedelverzekering moet aanpassen voorkom je dat je onderverzekerd raakt. Heeft de inboedel een hogere waarde dan het verzekerde bedrag, dan ben je onderverzekerd met alle gevolgen van dien.

Even checken, altijd goed!

Het is aan te raden dat je eens in de drie jaar checkt of de inboedelverzekering nog aansluit op je huidige leefsituatie. Het is belangrijk dat je weet wat je verzekerd als het om de inboedelverzekering gaat.

Vragen over de inboedelverzekering

Wel of niet bijverzekeren?

Door het afsluiten van een inboedelverzekering is al een groot deel van je bezittingen gedekt tegen schade. Iedere verzekeraar heeft in de regel weer andere voorwaarden, dan kan het zijn dat niet alles onder de dekking valt. In een dergelijk geval is het aan te raden dat je een aanvullende schadeverzekering afsluit. Een extra glasverzekering dekt alleen de schade bij ramen en deuren, dus niet het glas van een aquarium of een spiegel.

Bestaan er verschillen tussen aanbieders van inboedelverzekeringen?

Ja, daarom loont het zich ook om goed de prijzen van de verschillende aanbieders van inboedelverzekeringen te vergelijken. Let erop dat je een passende inboedelverzekering afsluit, hierdoor kun je wellicht aan premie besparen.

Let goed op de volgende punten voor het kiezen van de juiste inboedelverzekering!

De herbouwwaarde voor een inboedelverzekering kan worden berekend via een vast bedrag dat op maat is vastgesteld, of via een standaard maximum bedrag.

Wordt er rekening gehouden met afschrijving, of krijg je de nieuwwaarde uitgekeerd?

 • Heb je waardevolle sieraden, elektronica enz. en zijn deze ook automatisch meeverzekerd?
 • Wil je een allriskverzekering.
 • Hoe wordt de waarde van de inboedel bepaald?

Goede tips voor iedereen die op de premie wil besparen.

Het is altijd mogelijk om op de premie te sparen bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Vergelijk de polisvoorwaarden goed, let niet alleen op de te betalen premie. Laat goedkoop hier geen duurkoop worden!

 • Neem de tijd om de polisvoorwaarden van de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit voorkomt nare verassingen.
 • Zijn de dekkingen en de voorwaarden gelijk, dan kun je op de premie besparen door de voordeligste verzekeraar te kiezen.
 • Door een BORG-certificaat en/ of een politiekeurmerk kun je ook op je premie besparen. Vaak krijg je een premiekorting als je je huis goed tegen inbraak hebt beveiligd.

Factoren die van invloed zijn op de premie

 • – De waarde van de inboedel.
 • – De plaats en regio waar je woont.
 • – Het woning type.